FİKİR İLE AKSİYONUN BÜTÜNLEŞMESİ -Kalemle Savaşan Genç



FİKİR İLE AKSİYONUN BÜTÜNLEŞMESİ
Kalemle Savaşan Genç(*)
Fatih'in İstanbul'u feth etmesiyle doğan ilk güneşten sonra, Salih Mirzabeyoğlu'nun 16 yıllık esaretinden kurtulmasıyla ikinci güneş doğmuştur.
16 yıllık süreç içerisinde Bolu F Tipi cezaevinde kalan Salih Mirzabeyoğlu,”Dünya irfan meyveleri”ni takipçilerinin önüne koymuş ve eser üretmeye devam etmiştir.Bu süreç içerisinde de Telegram denilen zihin kontrol işkencesi görmeye devam etmiş, İşkence görmesine rağmen üstadı Necip Fazıl'a iyi bir talebe olduğunu göstererek yılmadan 58 cilt eseri  “Medeniyet tarlasının üniformalı-üniformasız genç”lerine armağan etmiştir...
'Bir tek kelimemin bile boşa gitmeyeceği tek sen varsın' diyerek yeni nesile örnek olabilecek mütefekkir Salih İzzet Erdiş'i himayesi altına alarak, dedesinin soy ismi olan Mirzabeyoğlu'nu talebesi Salih İzzet'e vermiştir. Kumandan diye hitap ettiğimiz Mirzabeyoğlu'nun, Başyücelik Devleti denilen düşüncenin altında Filistin'den Kafkasya'ya “Denenmemiş Tek Nizam” İstikbal İslam'ın müjdesi  yatıyor. Yazdığı kitapların, düşüncelerinin zor anlaşıldığını kendisinin de dile getirmesine rağmen yine de okuyun demesi, okumamıza rağmen bir şey anlamadığımız halde hayatımıza yer ettiğini görüyoruz, hayatımızda işlediğimizin, farkında olmadan sürekli okuyup bilgiler edinmeye çalışıyor, çaba sarfediyoruz. Batı tefekkürü ve İslam tasavvufuna fazlasıyla hakim olan Mirzabeyoğlu, kitaplarında bunları işlemiş, birincisini ikincisinin önünde hesaba çekmiş, sanki yazdığı bütün kitaplar birbirine tamamlıyorcasına sırayla okunması gerektiğini düşünüyor, onların yanı sıra dilini iyi kavrayabilmek için İmam Gazali, İmam Rabbani gibi büyük alimlerin de okunarak Mirzabeyoğlu'nun dilinin daha kolay anlaşılacağını düşünüyorum.
Dediğim üzere ”Dünya irfan meyveleri”ni takipçilerinin önüne koyan, yeni bir dil, bir dünya görüşü ortaya çıkararak, İslam’a Muhatap Anlayış Davası’nı fikir ve aksiyon olarak meydan yerine dikmiştir. Mirzabeyoğlu’nu anlamak isteyen gençler için öncelik olarak İmam Gazali gibi, Necip Fazıl gibi vs. kitaplarını okumalarını tavsiye ederim.
Gençlerin İbda fikriyatını anlamaları, anlayarak bir şeyler yapma çabası göstermeleri, “zamanın ruhu”na uygun işler yapmak demektir. Fikriyat benimsenmedikçe, akla-kalbe nakşedilmedikçe, aksiyona hiçbir zaman dönüşmeyecektir. Aksiyonlar her zaman akılda kalmayabilir amma velakin fikriyat akılda kalıcı ve kaldırıcı olabilir, bu 'Söz uçar, yazı kalır' tabirine benzetilebilir. Ne zaman fikriyat ve aksiyonun akılda kalıcı olmasını istiyorsanız, fikriyatınızı sağlam tutup aksiyona dönüştürürseniz işte o zaman akılda kalması, dilden dile dolaşmasını siz de gözlemleyeceksinizdir.
Fikriyat, ne üzerine savaş verileceğini, edebi, adabı, üslubu anlatır. Yaşanmaya değer hayatın ölçülerini verir. Çünkü Mirzabeyoğlu'nun bahsettiği fikriyat kendi dilinin farklı olmasıyla sabit bir düşünce değil, Kur'an ve sünnet metodu üzerine yazılan düşüncedir. Bunun yüzünden fikriyatı her tarafından ele almak zorundayız. Şimdiki nesil ne yazık ki her tarafından ele alamıyor.

(*) Ciddi olarak kalemle bir savaşım var ve inşallah kazanmak üzereyim….

1 yorum:

  1. Kumandan diye hitap ettiğimiz Mirzabeyoğlu'nun, Başyücelik Devleti denilen düşüncenin altında Filistin'den Kafkasya'ya “Denenmemiş Tek Nizam” İstikbal İslam'ın müjdesi yatıyor.

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

İBDA ve İBDA-C Nedir?

İBDA-C’nin daha iyi anlaşılması için İBDA'nın kısaca tarif ve izahını yapmak istiyoruz… Kumandanımız Salih Mirzabeyoğlu’nun "...

İzleyiciler

Popüler Yayınlar

Tema resimleri duncan1890 tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.